Pe 11 și 12 septembrie, de la ora 20.00, vor avea loc avanpremiera și premiera spectacolului Totul e bine când se termină de Andreea Tănase, în regia lui Radu Nica.
Scenografia și conceptul video sunt semnate de Mihai Păcurar. Distribuția este alcătuită din Paula Rotar și Paul Socol.
Noua producție se bazează pe una dintre cele cinci piese de teatru scrise vara aceasta în cadrul Drama 5 – program de rezidențe de dramaturgie organizate de Reactor, aflat anul acesta la a patra ediție. Autoarea textului Totul e bine când se termină, Andreea Tănase, alături de alți patru autori dramatici, au petrecut luna iulie la Reactor, scriind, sprijiniți de mentorul lor, Alina Nelega.
Totul e bine când se termină te invită în universul intim al vieții de cuplu, unde doi oameni sărbătoresc cea mai importantă zi din viața lor. Cu mult umor și sinceritate, spectacolul te poartă prin momentele esențiale ale unei relații de cuplu și te provoacă să rămâi deschis la orice.
Ne temem, ne ascundem și ne prezentăm într-un fel în fața celorlalți. În același timp, ne dorim să fim înțeleși, acceptați și iubiți exact așa cum suntem noi cu adevărat. Relația de cuplu creează un context intim care lasă adevărul să iasă la suprafață. Când apare o situație extremă, ne dăm voie să fim vulnerabili?
Spectacolul te invită în universul intim al vieții de cuplu, unde doi oameni sărbătoresc cea mai importantă zi din viața lor. El iubește berea şi câinii, ea e alergică, dar amândoi preferă whiskey-ul. Te așteaptă cu ușile larg deschise și te provoacă să fii deschis la orice.
Cu doar câteva zile înainte de premieră, în 8 septembrie, de la ora 18, Reactor sărbătorește începutul noii stagiuni cu Masa bunei vecinătăți, o cină în familie la care e invitat orice prieten al Reactorului și orice vecin din cartier. Cu un concept inspirat de Someș Delivery, Masa bunei vecinătăți e o ocazie de a ne cunoaște mai bine în jurul unor mâncăruri simple dar delicioase și a unui pahar de vin. Participanții sunt încurajați să contribuie la cină cu mâncărurile care îi fac pe ei să se simtă „ca acasă” și pe care le consideră potrivite pentru o seară liniștită alături de oameni dragi.
În afara acestor evenimente, programul lunii septembrie mai include reprezentații ale spectacolelor În umbra marelui plan – despre viața femeilor în timpul regimului comunist – în data de 21 septembrie, Glorie – despre modul în care structurile clasice de basm ne influențează viețile și societățile – în 22 septembrie, și La Plasticatta – un spectacol experimental de operă, care abordează tema consumerismului – în data de 26 septembrie. În 15 septembrie, improvizatorii de la Just Push Play revin pentru două sesiuni consecutive de joc și relaxare, iar în 28 și 29 septembrie Reactor primește musafiri: spectacolul Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons, o producție a Vanner Collective din București.
Multe alte surprize se anunță și pentru restul anului la Reactor, unde se plănuiesc deja alte premiere, seri comunitare și spectacole invitate. Puteți urmări activitatea Reactor pe pagina lor de Facebook (www.facebook.com/ReactorCluj) și pe cea de Instagram (www.instagram.com/reactor.cluj).