Articole asemanătoare

Un comentariu

  1. 1

    Violeta

    Pe 27 Martie a fost Ziua Internationala a Teatrului putem spune astazi,cu regretul in suflet pentru modul in care suntem limitati sa asistam la o intalnire artistica, dar cu marea bucurie pe care am trait-o de a fi uniti in mod virtual cu artisti de valoare ai scenei romanesti .
    Totul mi-a amintit de raspunsul lui John Lennon in interviul acordat in 1970 lui James Wenner cand este intrebat de acesta:Ai idee cum va arata pentru tine momentul „When I’m sixty-four”,si la care Lennon raspunde:Nu deloc,dar sper sa fim un cuplu de batrani fericit,asezat pe o coasta irlandeza sau intr-un loc asemanator,frunzarind albumul intim al nebuniei noastre.
    Asa si noi pe 27 Martie am depanat doar o mica parte din istoria teatrului nostru, departe unii de altii dar cu amintiri traite din plin.
    A fost o zi de maraton artistic pentru ca efectiv era dificil in a alege din purpuriul oferit.Plecand de la scena Teatrului Bulandra care a gazduit intalnirea dintre studentii anului intai la Teatru si trei dintre cei mai importanti artisti ai acestei scene,intalnire atat de placut mediata de Lia Bugnar.
    Teatrul National a regalat doua dintre conferintele tinute de inegalabilul Maestru Radu Beligan si de A.Tocilescu.Momente memorabile si pe care greu reusim sa le mai regasim astazi.
    La Teatrelli in schimb, Anotimpul dialogului despre teatru intre O.Saiu si actrita Anamaria Marinca a fost o alta intalnire tot atat de interesant propusa, si pe care abia astept sa o vad in totalitate.
    Daca,asa cum se afirma adesea,timpul este intr-adevar judecatorul pe deplin infailibil in ceea ce priveste recunoasterea durabilitatii artei teatrale, aceasta zi a fost cu siguranta o trecere prin timp facuta frumos si cu multe nostalgii.
    Complimente tuturor si succese in continuare!

    Răspunde

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright 2020 © Site-ul este proprietatea Centrului Cultural Lumina | Politica de confidentialitate | Politica GDPR