Redacție

Redacția

Monica Andronescu (redactor-șef) este critic de teatru şi doctor în studii teatrale, titlu acordat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, şi absolvent al Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti, precum şi al Facultăţii de Teatru, secţia Teatrologie, a UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti. În 2012, a primit Premiul pentru critică de teatru, acordat de UNITER. A activat ca redactor şi critic de teatru la publicaţii precum „Ziua”, „Jurnalul Naţional”, revista „Altitudini”, „Adevărul”, „Evenimentul zilei”. A fost profesor asociat la UNATC „I.L. Caragiale” București. În prezent este redactor la Ziarul Metropolis și Consultant artistic la Teatrul Nottara. A inițiat și a fost timp de zece ani redactor-șef al Revistei de teatru Yorick și coordonator al colecţiei de carte de teatru Yorick, a Editurii Nemira. Este vicepreședinte al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru, secția română – A.I.C.T. Teatrologie.

Redactori

Alina Epîngeac a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti, specializarea Teatrologie şi Management Cultural (2010) cu teza „Principii ale manipulării în teatru” pentru care a obţinut premiul pentru Teatrologie şi Management Cultural în cadrul Galei Absolvenţilor UNATC. În 2012 a absolvit cursurile de Masterat, continuându-şi specializarea, cu lucrarea de disertaţie „David Esrig. Anatomia unei metode”, ca urmare a participării, în 2009 şi 2010, la Atelierul „În căutarea teatrului existenţial” condus de David Esrig la Academia Athanor, Burghausen (Germania). Este Doctor în studii teatrale al UNATC București. A fost secretar literar al Teatrului Mic din Bucureşti şi colaborator al revistei „Clipa”. A fost colaborator al revistei „BeWhere!”, secţiunea Teatru şi dans, redactorul rubricii Views&Reviews a cotidianului „Curierul zilei” din Piteşti (2006) şi directorul Galei Absolvenţilor UNATC. A fost nominalizată pentru Cel mai bun Critic de Teatru al Anului la Gala UNITER, în anul 2017. A fost redactor al Revistei de teatru Yorick. Este membru al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru, secția română – A.I.C.T. Teatrologie.

Elena Coman este teatrolog și critic de teatru. A absolvit programele de licență și master ale departamentului de Studii Teatrale din cadrul Facultății de Teatru, UNATC „I.L. Caragiale” și în prezent este doctorand în cadrul aceleiași universități, pregătind o teză despre tânăra generație de regizori. A desfășurat stagii de practică în cadrul evenimentelor teatrale din țară și cochetează cu managementul și marketingul cultural, făcând parte din echipele de organizare ale unor importante festivaluri de teatru. În calitate de critic a fost redactor al revistei online Yorick.ro și colaborator la revista „Teatru azi” și publicația academică „Concept”. A participat la numeroase workshop-uri și conferințe de profil atât în țară, cât și în străinătate. Este membru stagiar al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru (AICT – Teatrologie).

Irina Cerchia a absolvit Facultatea de Litere, Universitatea București, secția limbă română-limbă franceză, după care a urmat un master de Studii Literare Aplicate în cadrul aceleiași facultăți. A fost titular al rubricii Life Story Corner în revista Yorick.ro, unde a publicat o selecție de articole despre viețile și poveștile unor artiști consacrați. În prezent este redactor de carte la Editura Nemira.

Tiana Alexe este teatrolog, absolventă a programelor de licență și master ale departamentului de Studii Teatrale din cadrul Facultății de Teatru, UNATC „I.L. Caragiale” Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti. Pe durata studiilor a desfășurat stagii de practică în cadrul unor evenimente culturale din București. Din 2019 lucrează ca Specialist Relații Publice la Teatrul ACT și face parte din echipa proiectului Școala de bine – proiect care promovează importanța educației culturale în rândul copiilor și tinerilor.

Colaboratori

Irina Wolf este jurnalist independent. Din 1988 trăiește și lucrează la Viena, scrie regulat recenzii de teatru în reviste precum, printre altele, nachtkritik.de, IDM.at, DramArt, Capital Cultural. Este editoare a platformei austriece online „Aurora Magazin“, colaboratoare a revistelor românești „Teatrul Azi“ și Scena.ro, precum și a revistei italiene de teatru „Hystrio“. A inițiat publicarea primelor scrieri în limba germană despre scena teatrală românească de la căderea Cortinei de Fier. Este unica editoare a antologiei „Jocuri de putere. Piese noi din România“ (editura Theater der Zeit, Berlin 2015) și co-editoare a volumului „Teatrul românesc după 1989. Relațiile sale cu țările de expresie de limbă germană“ (editura Frank & Timme, Berlin 2011). În aprilie 2017 dosarul „La nuova scena romena“ (Noua scenă românească) a fost publicat în „Hystrio“ sub coordonarea ei. Ca expert în scenele teatrale din România și Moldova, a fost co-organizatoare și coordonatoare de proiecte culturale în colaborare cu Volkstheater Viena, Stadttheater Ingolstadt, Teatro delle Albe/Ravenna Teatro și Donaufest Ulm.

Copyright 2020 © Site-ul este proprietatea Centrului Cultural Lumina | Politica de confidentialitate | Politica GDPR