Constantin Chiriac, director general al TNRS și președinte al FITS, îl va avea invitat la Sibiu, în cadrul conferinței speciale FITS și TNRS din luna octombrie pe actorul și regizorul Florin Piersic Jr. Evenimentul va avea loc vineri, 11 octombrie, de la ora 18:30, la Habitus, iar tema conferinței este „Dependent – Independent”.
Florin Piersic Jr. face deja parte din numele marcante ale scenei de teatru și de film românești contemporane, având un portofoliu impresionant ce numără nu mai puțin de 20 de spectacole la care a participat în calitate de actor, 10 spectacole ce îi poartă semnătura, create atât pentru teatrele de prestigiu, cât și pentru spațiile neconvenționale din București, 20 apariții în filme și serii televizate românești și internaționale. Această activitate prolifică i-a adus recunoașterea unanimă la nivel național și câteva dintre cele mai valoroase premii din sfera teatrului și cinematografiei, precum Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal la Gala Premiilor GOPO din 2015 (pentru rolul din lungmetrajul „Q.E.D.”, regizat de Andrei Gruszniski), Premiul pentru film experimental la Premiile Uniunii Cineaștilor din România, ediția 2014 (pentru regia lungmetrajului „Killing Time”), Premiul pentru cel mai bun actor al anului la Gala UNITER, în 2003 (pentru rolul din one-person-show-ul „Sex, drugs, rock and roll”, de Eric Bogosian) etc. Pe lângă pregătirea sa universitară care vizează zona teatrului și filmului, fiind absolvent al Academiei de Teatru și Film, promoția 1991, Florin Piersic Jr. este și autorul unui roman, „Romantic Porno”, și a două colecții de povestiri scurte cu titlul Opere cumplite, toate publicate la Editura Humanitas între 2009 și 2015. În prezent, Florin Piersic Jr. este membru UNITER și UCIN, fiind o prezență constantă la cele mai importante festivaluri de teatru din țară. În anul 2019, în cadrul Galei Celebrităților FITS a primit Premiul „Virgil Flonda” pentru activitatea profesională în domeniul artelor spectacolului.
Conferințele speciale FITS și TNRS sunt organizate de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu în parteneriat cu Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și Habitus.