Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova începe stagiunea 2020- 2021 cu premiera spectacolului„Inimă și alte preparate din carne” de Dan Coman, regia Radu Afrim, scenografia Irina Moscu.
Premiera va avea loc sâmbătă, 3 octombrie, ora 19:00. Următoarele reprezentații vor avea loc în 14 și 15 octombrie 2020, de la ora 19:00. Spectacolul este recomandat publicului cu vârsta de peste 16 ani.
Spectacolul se va juca în Sala „Amza Pellea”, iar publicul se va putea așeza în sală în funcție de noile norme impuse de pandemia coronavirus. De altfel, întregul concept al spectacolului a pornit de la situația neobișnuită prin care am trecut cu toții, din luna martie și până în prezent, anunță organizatorii.
Distribuția este alcătuită din: Alex Calangiu, Ștefan Cepoi, Ramona Drăgulescu, Flavia Giurgiu, Romanița Ionescu, Geni Macsim, Ioana Florentina Manciu, Cătălin Mihai Miculeasa, Claudiu Mihail, Raluca Păun, Vlad Udrescu, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Irina Danciu, Corina Oprea, Mihai Alexandru Purcaru, Sorin Gruia, Minela Popa, Florin Chirea.
Regizorul Radu Afrim montează pentru a treia oară la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, după „Dacă am gândi cu voce tare” de Adnan Lugonić și „Casa cu suricate” de David Drábek. Și de această dată a ales să lucreze cu scenografa Irina Moscu, cea care, pentru această ediție a Galei UNITER a fost nominalizată la Premiul pentru cea mai bună scenografie, pentru scenografia creată pentru „Casa cu suricate”, spectacol produs de Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova în 2019. Sound design-ul noii producții este semnat de Mihai Dobre, iar mişcarea scenică poartă amprenta Flaviei Giurgiu.
„Despre dragoste și despre praful colorat care se alege din ea. Despre fluturele-labrador care se zbate în zadar la capătul realității. Despre umorul involuntar și singurătatea voluntară. Despre adevăr, tandrețe și sex. Despre copii, poezie și cafea. Despre corp și despre cum duce el greul. Despre crizele mici izbucnite în plină criză. Despre frumusețe și despre sufletele tot mai uscate, întărite deja pe la margini. Despre plăcere și boală. Despre limbaj și despre cum se scurge culoarea din lucruri. Despre cuplurile de interior. Despre viața care atârnă la câțiva cm în afara noastră. Despre inimă și alte preparate din carne”, a explicat scriitorul Dan Coman.