Atelierul de scriere dramatică „Muncă. Supraviețuire. Alienare”, conceput și coordonat de Nicoleta Esinencu, dramaturg,și-a propus să exploreze tema muncii. Munca în capitalism, munca în curățenie, munca domestică, munca în carantină. Despre munca cea de toate zilele și despre efectele ei asupra corpului nostru, asupra relațiilor noastre, asupra imaginii noastre. Participantele au lucrat pentru conturarea unui portret al muncitorului în capitalism, propunându-și să deconstruiască imaginea despre vest și est, și nu în ultimul rând, să dezvolte o viziune utopică asupra muncii în lumea în care trăim.
„Muncă. Supraviețuire. Alienare” este o serie de patru spectacole lectură de teatru audio despre muncă și își concentrează atenția asupra granițelor materiale și imateriale impuse și reproduse în societatea contemporană, anunță într-un comunicat de presă Asociația Reciproca.
Evenimentul face parte din (B)orders, cea de-a V-a ediție a Focus Atelier, un proiect al Asociației Reciproca, va putea fi urmărit în zilele de 18 și 19 decembrie de la ora 19.00. Accesul este liber.
„A fost în primul rând muncă. Chiar dacă multă lume nu percepe, nici astăzi, literatura sau arta ca pe o muncă. În plus, a fost muncă în pandemie. Pe lângă alte tone de munci, în paralel. Pe lângă online-uri și job-uri. A fost multă muncă emoțională. Muncă în echipă. Și încă ceva… ce ne poate uni și în afara online-ului… sper. Atunci când ne vom îmbrățișa pentru prima oară. În final avem câteva podcast-uri cu texte din experiențele noastre personale și intime, dar și voci colective. Texte despre noi și mamele noastre, despre munca în străinătate, despre sărăcie, despre capitalism, despre sănătate mintală, despre luptă și solidaritate…Texte care ajung, în final, la o viziune utopică despre muncă. O utopie în care…”, spune Nicoleta Esinencu.
Detalii despre întregul program Focus Atelier (B)orders se pot găsi pe www.focusatelier.ro și pe https://www.facebook.com/events/383318826287222.