Începută pe 9 noiembrie și programată să se desfășoare până pe 18 noiembrie, a 25-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Clasic Arad continuă să prezinte interpretări de excepție ale unor text clasice, care deja au trezit interesul publicului local.
Directorul de scenă Victor Ioan Frunză și scenografa Adriana Grand, de atâtea ori pe scena Festivalului Internațional de Teatru Clasic Arad, revin în acest an cu două spectacole excepționale, care se joacă cu casă închisă încă de la premieră: „Fata Morgana – comedie polițistă cu milițieni” de Dumitru Solomon, de la Teatrul Dramaturgilor Români, se va juca în festival marți, 12 noiembrie, de la ora 17.00, Sala Studio. „Colivia cu nebune” de Jean Poiret, de la Teatrul Metropolis – o comedie excelentă, despre familii tradiționale, despre preconcepții, dar mai ales despre dragoste, în toate formele și culorile, este programată miercuri, 13 noiembrie, de la ora 19.30, la Sala Mare.
Tot marți, 12 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare se joacă o co-producție Teatrul Naţional Niš şi Teatrul din Kruševac, Serbia, cu participarea Orchestrei de Tineret din Niš: „Cum vă place” de William Shakespeare, adaptarea, regia și decorul Nikita Milivojević, o poveste despre conflictul fraților înstrăinați care aduce în atenţie relațiile de familie, toleranța și unirea. Un spectacol despre probleme depășite prin iubirea sinceră.
„Căsătoria” de N. V. Gogol în propunerea regizorală a lui Alexandru Mâzgăreanu, alături de Andreea Săndulescu, Alexandra Mâzgăreanu și de trupa Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești, aduce la Arad o satiră autentică, într-o atmosferă specifică secolului al XIX-lea, completată cu note suprarealiste. Ea poate fi văzută joi, 14 noiembrie, ora 19.00, Sala Mare.
Teatrul de Comedie din București, prezență constantă în Festival încă de la primele ediții, participă anul acesta cu două producții. Este vorba despre one man show-ul cu George Mihăiță, „Mihăiță. Reconstituirea unei vieți”,un performance al mărturisirilor ce prezintă momentele definitorii ale biografiei marelui actor, după împlinirea vârstei de 70 de ani. Cu sute de amintiri și de imagini din arhiva personală, alături de lucrarea Doinei Papp, cu același titlu, apărută în 2018 la editura Tracus Arte (miercuri, 13 noiembrie, ora 18.00, Sala Studio), și comedia de moravuri, „Nunta lui Krecinski”, după A. V. Suhovo-Kobîlin, în regia lui Mihai Bendeac și scenografia Iulianei Vîlsan, rod al imaginației unui povestitor, despre care regizorul mărturiseşte: „Sunt povestitor. Un povestitor care încearcă să-și folosească imaginația. Imaginația este cel mai bun și mai frumos lucru pe care îl avem. Am ales un text care vorbește despre nebunie în multe forme, fiindcă nebunia e un concept pe care, din păcate sau din fericire, cred că îl stăpânesc” (vineri, 15 noiembrie, ora 19.00, Sala Mare).