După spectacolele Shakespeare, Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra îi dedică săptămâna 27 aprilie – 3 mai cunoscutei regizoare Cătălina Buzoianu, care a semnat aici creații memorabile.
Pe pagina oficială de facebook și pe site-urile www.bulandra.ro și www.smartradio.ro sunt programate trei producții: miercuri, 29 aprilie, ora 19.00 – „Patul lui Procust” de Camil Petrescu (1995), vineri, 1 mai, ora 19.00 – „Petru” de Vlad Zografi (1998) și duminică, 3 mai, ora 19.00 – „Turandot” de Carlo Gozzi (2000).
Cătălina Buzoianu a debutat la Teatrul „Bulandra” în anul 1975, cu spectacolul „Hedda Gabler” de Henrik Ibsen. Este anul în care a pus în scenă și „Interviu” de Ecaterina Oproiu, o producție care a rămas în istoria spectacologiei românești datorită adaptării inspirate a textului și a interpretărilor de excepție, din distribuție făcându-se remarcate actrițe precum: Gina Patrichi, Mariana Mihuț, Tamara Buciuceanu, Draga Olteanu-Matei. Regizoarea Cătălina Buzoianu revine la Teatrul „Bulandra” după anul 1985 și aici va rămâne până în anul 2006, când iese la pensie.
De-a lungul anilor, Cătălina Buzoianu s-a impus prin spiritul inovator, prin pasiune și prin capacitatea de a forma echipe și, mai ales, de a fermeca oamenii. A montat texte diverse de la autori contemporani și dramatizări ale scrierilor acestora („O dimineață pierdută” de Gabriela Adameșteanu) până la dramaturgi la care a revenit de mai multe ori, precum Luigi Pirandello și August Strindberg.
Știința de a aduce actorii împreună, perseverența în dorința de a descoperi lucruri sunt câteva dintre darurile cu care a fost înzestrată Cătălina Buzoianu. A închegat echipe atât la venirea, în 1975, în Teatrul „Bulandra”, cât și mai târziu, când a montat spectacole precum „Patul lui Procust”, după Camil Petrescu (1995), „Copilul îngropat” de Sam Shepard (1996), „Petru” de Vlad Zografi (1998) sau celebrul spectacol itinerant „Odiseea 200” (2001).