Pe 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului, Teatrul Bulandra organizează, în parteneriat cu UNATC, două întâlniri-eveniment între tânăra generaţie de actori şi seniorii Teatrului Bulandra – Victor Rebengiuc şi Virgil Ogăşanu –, moderate de Lia Bugnar: live stream cu Virgil Ogășanu, la ora 16:00, de la Sala Liviu Ciulei, și live stream cu Victor Rebengiuc, la ora 19:00, de la Sala Toma Caragiu.
Printr-un parteneriat încheiat cu UNATC, au fost constituite două serii a câte 10 studenți care vor participa la eveniment și vor avea prilejul să adreseze câte o singură întrebare celor doi invitați, dialogul urmând să fie filmat şi transmis în regim de live streaming pe www.bulandra.ro, pe pagina de Facebook a teatrului, cât și pe paginile partenerilor – Radio Guerrilla și Radio România Cultural.
Victor Rebengiuc şi Virgil Ogășanu sunt mai mult decât doi actori cu experiență. Experiența lor indiscutabilă pe scenă sau în fața camerelor, relația cu multitudinea de regizori de renume și cu actori de talie, numărul și complexitatea rolurilor și spectacolelor, întâmplările, toate capătă mai ales atunci când sunt povestite nemijlocit, direct. A spune că Victor Rebengiuc și Virgil Ogășanu vor vorbi despre experiența lor e prea puțin. Nu doar că vor vorbi despre experiența lor, ci vor constitui o adevărată experiență pentru tinerii studenți prezenți la eveniment.
Evenimentul se dorește a fi, anunță organizatorii, o recuperare în forță, densă și semnificativă a terenului pierdut în anul care a trecut. Uneori, o singură afirmație, un răspuns potrivit, un ton sau un gest anume venit din partea unor figuri-model pot genera un impact poate mai mare decât cel produs de un semestru sau de un an de curs.
Ziua Mondială a Teatrului a fost instituită în 1961 de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962 a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru în fiecare zi de 27 martie.
ITI reprezintă cea mai importantă organizaţie non-guvernamentală din domeniul artistic, fiind înfiinţată în 1948, la iniţiativa UNESCO.