Articole asemanătoare

Un comentariu

  1. 1

    Radu F. Alexandru

    Foarte frumos articol. Scris cu simțire și cu o empatie totală față de acest magician care este Actorul și căruia îi datorăm atât de multe din bucuriile de neuitat de care avem parte într-o viață. El, Actorul, este, cu siguranță, cel care ne facem să aspirăm spre mai mult, spre mai frumos – el, Actorul, este cel care ne poate face într-o clipă, atât cât durează spectacolul, să realizăm micimea în care, de atâtea ori, ne complacem cu o impardonabilă indiferență. Nu este, niciodată nu este suficient când vorbești despre el, Actorul, despre Teatru, templul în care Dumnezeu i-a condus pașii…
    O singură întrebare: dacă în loc de ”Teatru și ruleta rusească” am încerca să facem efortul să vorbim despre ”Viață și ruleta ruseasca”? Ce trăim acum, ce trăiește astăzi o lume întreagă ține de acele încercări în care eroismul, în sensul cel mai strict al cuvântului, are frecvența și înfățișarea faptului cotidian. Greu, teribil de greu de suportat. O generație întreagă care a fost scutită de toate grozăviile, de toate ororile care au marcat cu hecatombe, fluvii de sânge și suferințe cumplite secolul trecut s-a trezit dintr-o dată în fața unei pedepse pentru care nimeni, de pe pământ sau din ceruri, nu-i poate face vreo vină.
    Au fost timpuri cumplite și oamenii le-au înfruntat, au supraviețuit și au mers mai departe. Asta trebuie să o facem și acum. Fără să ne îndoim vreo clipă că Viața va câștiga. Că bucuriile frumoase ne vor fi din nou accesibile.
    Că Actorul, Teatrul vor străluci din nou în inimile și în sufletele noastre.
    E un lucru de care, pentru nimic în lume, nu trebuie să ne îndoim.

    Răspunde

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright 2020 © Site-ul este proprietatea Centrului Cultural Lumina | Politica de confidentialitate | Politica GDPR